Bonanza Imodeco | Imobiliare | Design Interior | Constructii


Imobiliare

Cauta Oferta

 

CONTACT

Phone Red 021.659.60.48 / 0736.37.17.37

 office@bonanzaimobiliare.roBlack-Email-Icon 

Harta Ofertelor

A+ A A-

Taxe aferente transferului de proprietate

REGIMUL PROPRIETATII DIN ROMANIA permite vanzarea/cumpararea oricarui  tip de proprietate indiferent de nationalitatatea cumparatorului, mai putin terenuri (acestea au un regim special,  strainii neputand achizitiona teren). TaxeDin 2012 europenii persoane fizice vor putea cumpara terenuri destinate unei resedinte secundare sau casa de vacanta, iar din 2014 vor putea achizitiona terenuri agricole, paduri si terenuri forestiere. Intre timp, acest aspect se rezolva prin infiintarea unei societati comerciale inregistrate in Romania. Costurile infiintarii unei  astfel de societati se ridica la aproximativ 1000 euro si includ taxe, avize, onorariu avocat. Se adauga costul suplimentar lunar cu servicii de contabilitate/cheltuieli minore de aproximativ 100-150 euro/ luna. Durata de timp necesara procesului de infiintarea a unei astfel de societati este de aproximativ 14 zile.

TAXE VANZARE - PERSOANA FIZICA: Incepand cu 01.01.2007 proprietarul unui imobil de orice fel  trebuie sa plateasca in momentul transferului de proprietate/vanzare, un impozit  calculat dupa cum urmeaza:

Pentru imobilele dobandite in termen de 3 ani pana la data instrainarii:

  • 3 % pana la valoarea de 200.000 RON, inclusiv
  • 2 % + 6.000 RON la valoare ce depaseste 200.000 RON

Pentru imobilele dobandite de peste 3 ani:

  • 2 % pana la valoarea de 200.000 RON, inclusiv
  • 1 % + 4.000 RON la valoarea ce depaseste 200.000 RON

Impozitul trebuie platit la notariatul public in momentul autentificarii contractuluide vanzare-cumparare si se calculeaza la valoarea imobilului declarata de parti la notar.


SUNT SCUTITE DE LA PLATA IMPOZITULUI URMATOARELE CAZURI:

  • la dobândirea dreptului de proprietate asupra terenurilor si constructiilor de orice fel, prin reconstituirea dreptului de proprietate în temeiul legilor speciale;
  • la dobândirea dreptului de proprietate cu titlul de donatie între rude si afini pâna la gradul al III-lea inclusiv, precum si între soti.
  • pentru transmisiunea dreptului de proprietate si a dezmembramintelor acestuia cu titlul de mostenire nu se datoreaza impozit, daca succesiunea este dezbatuta si finalizata în termen de 2 ani, de la data decesului autorului succesiunii. In cazul nefinalizarii procedurii succesorale în termenul prevazut mai sus, mostenitorii datoreaza un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.


TAXE VANZARE PLATITE DE PERSOANELE JURIDICE:

  • impozitul pe profit aferent operatiunii de vanzare-cumparare
  • taxa de cadastru si publicitate imobiliara in valoare de 100 RON + 1 % din valoarea imobilului declarata de parti.


TAXE CUMPARARE - PERSOANA FIZICA SAU JURIDICA:

Onorariul notarial se plateste in momentul incheierii Contractului de Vanzare-Cumparare si se calculeaza in functie de valoarea declarata de parti la notar.

 

 

 

© 2013 BONANZA IMODECO SRL - Toate drepturile rezervate.

WWW.BONANZAIMOBILIARE.RO

Login or Register

LOG IN