Bonanza Imodeco | Imobiliare | Design Interior | Constructii


Imobiliare

Cauta Oferta

 

CONTACT

Phone Red 021.659.60.48 / 0736.37.17.37

 office@bonanzaimobiliare.roBlack-Email-Icon 

Harta Ofertelor

A+ A A-

Certificatul energetic al cladirilor, obligatoriu la vanzare sau inchiriere.

Din 20 iulie 2013 fiecare proprietar va fi obligat sa puna la dispozitia potentialului cumparator sau chirias, dupa caz, anterior perfectarii contractului, o copie de pe certificatul energetic, altfel contractele de vanzare-cumparare sau inchiriere fiind supuse nulitatii relative, potrivit prevederilor Codului civil.

certificat energetic

Obligativitatea certificatului energetic a fost introdusa prin Legea 159/2013, pentru modificarea si completarea Legii 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor. Noua lege prevede ca pentru cladirile sau unitatile de cladire care se vand sau se inchiriaza, investitorul/proprietarul/administratorul este obligat sa puna la dispozitia potentialului cumparator sau chirias, dupa caz, anterior perfectarii contractului, o copie de pe certificat, astfel incat acesta sa ia cunostinta despre performanta energetica a cladirii.

La incheierea contractului de vanzare-cumparare, proprietarul are obligatia de a transmite certificatul, in original, noului proprietar. De asemenea, la data inregistrarii contractului de vanzare-cumparare, respectiv de inchiriere, proprietarul trebuie sa depuna la organul fiscal competent o copie de pe certificat, iar originalul va ramane in posesia proprietarului.

Obligativitatea certificatului energetic trebuia sa intre in vigoare inca de la inceputul anului 2010, dar a fost amanata de mai multe ori, dupa ce notarii au sustinut ca masura va majora pretul caselor vechi cu 5-10% si va bloca tranzactiile, iar Guvernul a apreciat ca procedurile de aplicare a noului sistem nu sunt suficient de clare si ca numarul de auditori energetici este insuficient.

© 2013 BONANZA IMODECO SRL - Toate drepturile rezervate.

WWW.BONANZAIMOBILIARE.RO

Login or Register

LOG IN