Bonanza Imodeco | Imobiliare | Design Interior | Constructii


Imobiliare

Cauta Oferta

 

CONTACT

Phone Red 021.659.60.48 / 0736.37.17.37

 office@bonanzaimobiliare.roBlack-Email-Icon 

Harta Ofertelor

A+ A A-

Creditul ipotecar "Prima Casa"

PRIMA CASA este un program de creditare cu garantie guvernamentala  al carui scop este oferirea unui sprijin celor care vor sa-si cumpere o locuinta, dar nu au fonduri suficiente sau nu prezinta suficiente garantii. primacasaAstfel, Statul garanteaza 80% din valoarea unor credite ipotecare luate de cetatenii romani, valoarea maxima a creditului garantat de catre Stat fiind de 60.000 de euro. Programul "PRIMA CASA"permite romanilor sa cumpere  locuinte existente, noi sau vechi, sau aflate in stadiu de constructie, "la rosu".

Pentru a beneficia de programul  "PRIMA CASA"  trebuie tinut cont de urmatoarele aspecte si planificate etapele tranzactiei imobiliare in perfecta coordonare cu banca creditoare:

Accesări: 989

Citeste tot articolul: Creditul ipotecar "Prima Casa"

Acte necesare pentru vanzarea unui imobil

In situatia in care Vanzatorul este Persoana Fizica, actele necesare vanzarii sunt urmatoarele:Acte-juridice-285x213

 • ACTUL  DE PROPRIETATE  care poate fi: contract de vanzare-cumparare / contract de construire / certificat de mostenitor / contract de donatie / contract de schimb / sentinta civila definitiva.
 • ACTELE DE IDENTITATE  ale partilor contractante, Vanzatori si Cumparatori, Carti de Identitate / Pasapoarte sau unde este cazul Sentinta Civila de divort cu mentiunea "definitiva si irevocabila".
 • CERTIFICATELE  DE  CASATORIE: in cazul in care imobilul care se vinde este bun comun.
 • INCHEIEREA DE INTABULARE SI DOCUMENTATIA CADASTRALA A BUNULUI IMOBIL (fisa bunului imobil si planul de amplasament, respectiv planul releveu), intocmita de un expert cadastral autorizat;
 • EXTRAS DE CARTE FUNCIARA  eliberat de catre  Biroul de Carte Funciara  autentificare inscris care reflecta situatia juridica a imobilului si este VALABIL 10 ZILE de la data depunerii cererii de catre unul dintre proprietari, la notariatul la care se face vanzarea. In momentul transferului de proprietate extrasul de Carte Funciara  TREBUIE SA FIE FARA SARCINI. Daca in sarcina imobilului sunt inscrise diverse  ipoteci, interdictii de instrainare, privilegii, etc. la momentul transferului de proprietate Vanzatorul trebuie sa faca dovada incetarii acestor sarcini printr-un inscris eliberatoriu, de regula RADIEREA de creanta  emisa de organul care avea constituit respectivul drept.
 • CERTIFICAT FISCAL (eliberat de Primarie Directia Taxe si Impozite ) - atesta faptul ca imobilul pentru care impozitele sunt achitate la zi nu este urmarit pentru eventuale debite sau amenzi catre stat. ESTE VALABIL  IN LUNA  IN CURS.
 • ADEVERINTA  ELECTRICA- dovada achitarii la zi a energiei electrice, VALABILA 48 ORE.
 • ADEVERINTA DE LA ASOCIATIA DE PROPRIETARI (LOCATARI)- se intocmeste in 2 exemplare, formular tipizat, completat si semnat de catre Administrator si contravizat  de catre Presedintele Asociatiei de Locatari. Adeverinta va avea obligatoriu Numar de Inregistrare, Data de Emitere si mentiunile aferente situatiei financiare a poprietarului. Pentru ca Adeverinta sa fie valida toate cheltuielile Vanzatorului trebuie sa fie achitate la zi. VALABILITATE 30 ZILE.
 • CERTIFICATUL DE PERFORMANTA ENERGETICA  este obligatoriu pentru  PRIMA CASA.
 • NOMENCLATOR  STRADAL - certificat pentru schimbarea adresei postale, in cazul in care adresa postala din titlul de proprietate nu corespunde cu adresa postala din Certificatul Fiscal  si/sau Extrasul de Carte Funciara.

In situatia in care Vanzatorul este Persoana Juridica-Societate Comercialaactele necesare instrainarii imobilului raman cele enumerate mai sus, completate cu:

 • ACT  CONSTITUTIV  SI  ACTELE  ADITIONALE  AFERENTE
 • CERTIFICAT  CONSTATATOR
 • CERTIFICAT  DE  INREGISTRARE
 • PROCURA / HOTARARE  AGA  DE  REPREZENTARE
 • ACT  DE  IDENTITATE  IMPUTERNICIT / REPREZENTANT

In situatia instrainarii unui imobil toate documentele se prezinta la notariat in original.

 

Accesări: 5323

Taxe aferente transferului de proprietate

REGIMUL PROPRIETATII DIN ROMANIA permite vanzarea/cumpararea oricarui  tip de proprietate indiferent de nationalitatatea cumparatorului, mai putin terenuri (acestea au un regim special,  strainii neputand achizitiona teren). TaxeDin 2012 europenii persoane fizice vor putea cumpara terenuri destinate unei resedinte secundare sau casa de vacanta, iar din 2014 vor putea achizitiona terenuri agricole, paduri si terenuri forestiere. Intre timp, acest aspect se rezolva prin infiintarea unei societati comerciale inregistrate in Romania. Costurile infiintarii unei  astfel de societati se ridica la aproximativ 1000 euro si includ taxe, avize, onorariu avocat. Se adauga costul suplimentar lunar cu servicii de contabilitate/cheltuieli minore de aproximativ 100-150 euro/ luna. Durata de timp necesara procesului de infiintarea a unei astfel de societati este de aproximativ 14 zile.

Accesări: 2340

Citeste tot articolul: Taxe aferente transferului de proprietate

Legislatie conexa domeniului Imobiliar

Urmatoarele legi din domeniul imobiliar va sunt prezentate cu titlu informativ. Este posibil ca intre timp aceste legi sa fie modificate sau anulate, partial sau in intregime. Va recomandam ca inainte de orice decizie sa apelati la consultanta juridica de specialitate! 

legislatie

Legea 7/1996

Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996.

Atasament: (543.73 Kb)

 

Legea nr. 221/2013

Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 12/2013 pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale si prorogarea unor termene si de modificare si completare a unor acte normative.

Atasament: (402.22 Kb)

Accesări: 944

Citeste tot articolul: Legislatie conexa domeniului Imobiliar

Dictionar esential de drept civil imobiliar

ANTECONTRACT - conventia prin care una din parti sau ambele parti se obliga sa incheie in viitor un anumit contract al carui continut esential este determinat in prezent.dictionar-publimedia-shutterstock Este un acord de vointa prealabil perfectarii altui Contract definitiv, acord ce are ca obiect asumarea obligatiei de a face, adica de a perfecta ulterior Contractul promis, in conditiile convenite prin respectivul Antecontract. 

AFINI - persoane intre care exista legatura de afinitate. Sunt sotul si rudele celuilalt sot. Nu sunt nici sotii intre ei si nici rudele unuia dintre soti cu rudele celuilalt sot. (Afinitate-termen ce desemneaza legatura juridica, derivata din casatorie, in ce priveste raporturile dintre oricare dintre soti si rudele celuilalt sot).

Accesări: 1098

Citeste tot articolul: Dictionar esential de drept civil imobiliar

© 2013 BONANZA IMODECO SRL - Toate drepturile rezervate.

WWW.BONANZAIMOBILIARE.RO

Login or Register

LOG IN